• Code d'excursion : 9099P1
  • Lieu : Oaxaca, Oaxaca
  • Durée : 8 heures (environ)
à partir de USD 95,00

Afficher le guide tarifaire

Garantie prix bas

  • Détails
A fascinating cuisine tour that takes you off-the-beaten path through indigenous villages in search of the roots of the tortilla! Visit a traditional Zapotec corn farmer, an artisan who makes stone corn grinders, a family of potters who craft clay griddles and try our hand at making tortillas. We’ll also learn about the hidden ingredient in tortillas so important that without it the great civilizations of Mexico never would have existed (no, it’s not fluoride!). The tortilla was invented in Oaxaca 2,700 years ago according to archaeologists, so what better place to learn about this true Mexican food of the soul?

Langues de l'excursion

Guide Anglais

Points forts

  • Visite en petit groupe
  • Offrez-vous une journée à l'écart du tumulte de la ville
  • Plongez-vous dans le passé, le temps d'un circuit historique
  • Ramassage et dépôt à l'hôtel inclus
  • Conseils avertis d'une personne de la région
You will be met at your hotel by the guide between 8:30 and 9am and get ready to time-travel into the Tlacolula valley in a private, air conditioned vehicle. To learn about a food invented over two-thousand years ago we need to head back in time. Easy enough in Oaxaca were old ways are still current!

First stop is about 45 minutes down the road at the farm of a traditional Zapotec corn farmer. With turkeys, donkeys, chickens and perhaps an oxen or two milling about, he’ll explain how he teases corn from the red soil with a plow design that dates back to the 1500’s and 200 generations of farming knowledge in his family. We might even lend a hand, shucking, de-kernelling or contributing to the laughter. There will be time to chat and absorb this unique world, which clearly isn’t Kansas anymore!

Next, a country road takes us to a village with an old red-stone church. You’ll meet a family of traditional potters, all women, who learned from their mothers and grandmothers going back countless generations. Using techniques little changed in thousands of years they’ll show us how a comal is made, the essential clay griddle that sits over the fire and on which tortillas are cooked.

Then a drive through fields of agave to another village where you’ll visit a woman who hand-makes tlayudas for a living. Tlayudas are enormous, firm, corn tortillas unique to Oaxaca. Nearby we’ll visit the home of a village cook and walk with her to the mill to make masa, the corn dough that we’ll then use for making our own tortillas over a hot comal. Harder than it looks, but flat or wrinkled, they’ll still be an excellent part of a home cooked meal with our village chef.

You’ll wrap up the day by visiting a stone mason and seeing how metates, or corn grinding stones, are made. This has been a trade in this village for the last 2,000 years and is still going strong.

When it’s all said and done you’ll have spent the day visiting, tasting and joyfully learning the way into the culture of Oaxaca and the heritage of Mexico, traveling beyond the standard tourist routes and, while learning about Mexico’s food of the soul, you’ll also meet the big-hearted, deeply-rooted people that are this country’s heart.

Calendrier détaillé

Sélectionnez un mois pour afficher le calendrier des disponibilités et le détail des départs.

Dates de départ :
Point de départ :
Centrally located hotels in Oaxaca City
Heure de départ :
9am

Le transfert depuis l'hôtel commence environ 30 à 60 minutes au préalable

Durée :
8 heures (environ)
Détails de retour :
Returns to original departure point

Informations tarifaires

Cliquez sur le lien ci-dessous pour vérifier le prix et la disponibilité pour la date de voyage qui vous intéresse. Nos tarifs sont constamment mis à jour afin que vous puissiez toujours bénéficier du meilleur prix possible.


Informations supplémentaires

Full Day Tortilla Food of the Soul Tour

Discovering delicious things...

Le prix comprend :
  • Demonstrations and hands-on tortilla making
  • Home cooked lunch
  • Professional, bi-linguial guide
  • Hotel pickup and drop-off
  • Transport by air-conditioned minivan
Le prix ne comprend pas :
  • Gratuities (optional)
Informations supplémentaires :
  • Confirmation will be received within 48 hours of booking, subject to availability
  • Adult pricing applies to all travelers
  • Minimum numbers apply. There is a possibility of cancellation after confirmation if there are not enough passengers to meet requirements. In the event of this occurring, you will be offered an alternative or full refund
  • Not wheelchair accessible
Informations relatives au bon d'échange
Vous pouvez présenter un bon d'échange imprimé ou électronique pour cette activité. Qu'est-ce que c'est ?
Informations sur l'opérateur local :
Les informations complètes sur l'opérateur, y compris les numéros de téléphone locaux, sont indiqués sur votre bon de confirmation. Nos responsables produit sélectionnent uniquement les opérateurs les plus fiables et les plus expérimentés de chaque destination, pour vous faciliter la vie et garantir votre tranquillité d'esprit.

Conditions dannulation

Si vous annulez au moins 7 jour(s) avant la date de départ prévue, aucun frais d'annulation ne sera appliqué.
Si vous annulez de 3 à 6 jours avant la date de départ prévue, des frais d'annulation de 50 % seront appliqués.
Si vous annulez au moins 2 jours avant la date de départ prévue, des frais d'annulation de 100 % seront appliqués.